وی بک

زایمان طبیعی بعد از سزارین وی بک (VBAC)

زایمان طبیعی بعد از سزارین قابل انجام است؟ برخی از بانوانی که تجربه زایمان اول خود را با سزارین سپری کردند، خواستار این هستند که بدانند می‌توانند زایمان بعدی را از نوع طبیعی انجام دهند یا خیر. در مورد زایمان طبیعی بعد از سزارین سخنان و مطالب زیادی وجود دارد اما با خواندن این مقاله به طور دقیق متوجه شوید که احتمال انجام این کار چقدر است.

زایمان طبیعی بعد از سزارین وی بک (VBAC)

آیا زایمان طبیعی بعد از سزارین امکان پذیر است؟

در همین ابتدا باید ذکر کنیم که زایمان طبیعی پس از زایمان سزارین در برخی موارد امکان ‌پذیر است اما تصمیم نهایی درباره نوع زایمان باید توسط بهترین متخصص زنان و زایمان در مشهد بر اساس شرایط خاص شما گرفته شود. این تصمیم باید بر اساس عواملی مانند تاریخچه سزارین قبلی، عوارض مرتبط با سزارین قبلی، وضعیت فعلی شما و هر گونه مشکل پزشکی مرتبط با بارداری اتخاذ شود.

تصمیم نهایی درباره نوع زایمان بعدی باید توسط دکتر زنان بر اساس بررسی دقیق و مشاوره‌های لازم اتخاذ شود.

مزایای زایمان طبیعی پس از سزارین چیست؟

زایمان طبیعی پس از سزارین یا همان وی بک (VBAC) مزایا و فواید خاص خود را دارد که شامل موارد زیر می‌شود:

بهبود سریعتر: زایمان طبیعی معمولاً بازیابی سریع تر و کاهش زمان بستری در مقایسه با سزارین همراه است. این به معنای بازگشت سریع تر به فعالیت‌ های روزمره و مراقبت از نوزاد است.

کاهش خطر عفونت و عوارض جراحی: زایمان طبیعی با خطر عفونت و عوارض جراحی کمتری نسبت به سزارین دارد.

حفظ انعطاف ‌پذیری رحم: زایمان طبیعی می‌تواند به حفظ انعطاف ‌پذیری رحم کمک کند. در سزارین، برش در رحم انجام می‌شود که ممکن است تأثیری بر رحم در زایمان ‌های بعدی داشته باشد. با زایمان طبیعی، امکان اینکه رحم به حالت طبیعی برگردد، بیشتر است.

احساس پیوستگی با فرایند طبیعی زایمان: برخی زنان تمایل دارند تجربه زایمان طبیعی را برای یک بار هم که شده داشته باشند و احساس پیوستگی با فرایند طبیعی زایمان را داشته باشند. اما معمولا برای زایمان اول ترس و هراس دارند اما برای بارداری دوم نیز خواهان انجام زایمان طبیعی پس از سزارین هستند.

چه کسانی واجد شرایط زایمان طبیعی بعد از سزارین هستند؟

وجود شرایط مناسب برای زایمان طبیعی پس از سزارین به عوامل مختلفی بستگی دارد. در ادامه، برخی از عواملی که ممکن است تأثیرگذار باشند را بررسی می‌کنیم:

·        تاریخچه سزارین قبلی: زنانی که یک سزارین قبلی داشته‌اند احتمال زایمان طبیعی بعدی را دارند. نوع و علت سزارین قبلی، وضعیت بخیه ها در رحم و عوارض مرتبط با سزارین قبلی بر تصمیم زایمان طبیعی بعدی تاثیرگذار هستند.

·        نوع بخیه ها: نوع بخیه ها که در سزارین قبلی بر رحم انجام شده است می‌تواند تأثیرگذار باشد. بخیه عرضی (افقی) معمولاً باعث افزایش احتمال زایمان طبیعی بعدی می‌شود، زیرا بخیه های عرضی معمولاً انعطاف ‌پذیری رحم را حفظ می‌کنند و خطر پارگی آن کمتر است.

·        وضعیت و سلامت رحم: وضعیت رحم، مانند نداشتن اسکارهای بزرگ، نقص در رحم، عفونت رحم و غیره، نقش مهمی در تصمیم زایمان طبیعی بعدی دارد. رحمی سالم و بدون مشکلات عمده می‌تواند احتمال زایمان طبیعی را افزایش دهد.

·        عوامل بارداری فعلی: وضعیت شما در دوران بارداری فعلی نیز مهم است. عواملی مانند سن بارداری، وضعیت نوزاد، تعداد سزارین‌ های قبلی و هر گونه مشکل پزشکی مرتبط با بارداری باید مورد توجه قرار گیرند.

·        تیم پزشکی متخصص: داشتن تیم پزشکی مجرب و توانمند در زمینه زایمان طبیعی بعد از سزارین بسیار مهم است. متخصص زنان با توجه به شرایط شما و تجربه ‌های خود، می‌توانند بهترین توصیه‌ ها را برای شما ارائه دهند.

دلیل انتخاب زایمان طبیعی پس از سزارین چیست؟

انتخاب زایمان طبیعی پس از سزارین (VBAC) می‌تواند به دلایل مختلفی انجام شود. در ادامه، برخی از دلایل رایج برای انتخاب زایمان طبیعی پس از سزارین را بررسی می‌کنیم:

·        حفظ تجربه طبیعی زایمان

·        بازیابی سریع و کاهش زمان بستری نسبت به سزارین

·        بازگشت سریع به فعالیت‌ های روزمره و مراقبت از نوزاد

·        کاهش خطر عوارض جراحی

·        کاهش مقدار خونریزی حین زایمان

·        جلوگیری از آسیب به انسجام رحم

·        کاهش خطر ترومبوز و عوارض تنفسی

آیا انجام زایمان طبیعی پس از سزارین ایمن است؟

بله، زایمان طبیعی پس از سزارین (VBAC) در بسیاری از موارد ایمن است. با این حال، همانند هر نوع زایمان، وجود خطرات و عوارض وجود دارد. در ادامه، برخی از جنبه‌ های امنیت زایمان طبیعی پس از سزارین را بررسی می‌کنیم:

1.     خطر پاره شده بخیه های رحم: یکی از مسائلی که در زایمان طبیعی پس از سزارین مورد توجه قرار می‌گیرد، پاره شدن بخیه ها در رحم است. این اتفاق نادر است و درصد کمی از موارد رخ می‌دهد.

2.     خطر عفونت: همانند هر عمل جراحی دیگری، سزارین با خطر عفونت همراه می‌باشد. در زایمان طبیعی پس از سزارین نیز، احتمال عفونت وجود دارد، اما خطر آن معمولاً کمتر است.

3.     خطر خونریزی: ریسک خونریزی در زایمان طبیعی پس از سزارین کمتر است نسبت به سزارین تکراری. با این حال، همچنان ممکن است خونریزی رخ دهد و نیاز به مداخله پزشکی داشته باشد.

4.     خطر خفگی نوزاد: در زایمان طبیعی پس از سزارین، خطر خفگی نوزاد نسبت به سزارین تکراری کمتر است. اما در برخی موارد، نوزاد ممکن است به مشکلات تنفسی برخورد کند و نیاز به مراقبت ویژه داشته باشد.

عوارض زایمان طبیعی چند سال بعد از سزارین

عموماً عوارض زایمان طبیعی پس از سزارین مربوط به زایمان طبیعی خود هستند و به سزارین قبلی ارتباطی ندارد. این به این معنی است که عوارض زایمان طبیعی ممکن است در زمان زایمان بروز کنند و نه چند سال بعد از سزارین. در هر صورت، بنابراین، عوارضی که ممکن است در زایمان طبیعی بعد از سزارین یا همان وی بک رخ دهند، معمولاً مرتبط با خود فرآیند طبیعی زایمان هستند و از جنبه های مشابهی با زایمان طبیعی مستقل برخوردارند.

خونریزی پس از زایمان طبیعی در برخی مادران اتفاق می‌افتد. زایمان طبیعی می‌تواند به آسیب رسیدن بافت ‌ها و عضلات در محل عمل سزارین قبلی منجر شود. این ممکن است باعث ایجاد علائمی مانند درد، التهاب و ترشحات غیرطبیعی شود. هر زایمان، از جمله زایمان طبیعی پس از سزارین، می‌تواند با خطر عفونت همراه باشد.

توجه داشته باشید که عوارض فوق نادر هستند و در اکثر موارد زایمان طبیعی پس از سزارین بدون مشکلات جدی رخ می‌دهد.

سوالات متداول

1. آیا زایمان طبیعی پس از سزارین باعث پارگی بخیه های قبلی می‌شود؟

خطر پارگی خط بخیه قبلی در زایمان طبیعی پس از سزارین نادر است، اما وجود دارد. پزشک شما با توجه به وضعیت خط بخیه و دیگر عوامل مرتبط، می‌تواند بهترین توصیه‌ها را ارائه دهد.

2. آیا خطرات زایمان طبیعی پس از سزارین بیشتر است؟

در مقایسه با سزارین تکراری، زایمان طبیعی بعد از سزارین ممکن است خطرات کمتری داشته باشد. با این حال، هر زایمان خودش به تنهایی خطرات و عوارضی را دارد.

3. آیا در صورت انتخاب زایمان طبیعی پس از سزارین، نیاز به بررسی ویژه‌ای قبل از زایمان دارم؟

بله، در صورت تصمیم به زایمان طبیعی پس از سزارین، پزشک شما باید بررسی‌ های ویژه‌ای نظیر ارزیابی بخیه های رحم ، سونوگرافی رحمی، آزمایش ‌های مربوط به سلامت فتق رحمی و دیگر بررسی‌های لازم را انجام دهد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *